fredag den 13. november 2009

Ål på urter i karry og kokus

100 g. friskbælgede ærter
150 g. grønne bønner
1 lille blomkål
2 store skalotteløg
4 mellemstore gulerødder
1 kg. stegeål
2-3 cm. tykke salt
2 spsk. hvedemel
smør til stegning
1 citron, saft
og fintrevet skal
2-3 spsk. madres-karry
lidt finthakket chilipeber
2 dl. hønsebouillon
3-4 dl. kokosmælk
1 bdt. frisk koriander
Bælg ærterne, del blomkålen i små buketter, skær løgene i både og gulerødderne i ½ cm. tykke skiver. Skær bønnerne i mindre stykker.
Skær ålene i 4 cm. store stykker og drys dem let med salt. Vend dem i mel og steg dem gyldne i brunet smør på alle sider. Tag ålene fra og hæld fedtstoffet fra panden.
Brun nyt smør på panden og steg ålene yderligere 2-3 minutter på begge sider for svag varme.Dryp med citron. Tag ålene fra panden. Sautér de ituskårne løg og gulerødder i lidt smør i en gryde. Drys med karry.
Tilsæt bønner og blomkål, vend det sammen. Krydr med chili, salt og peber. Hæld bouillon og kokosmælk ved. Kog 2 minutter. Tilsæt ålestykkerne og kog videre for svag blus, til grøntsagerne er akkurat møre, men stadig har bid. Vend ærterne og grofthakket koriander i, og smag til med krydderier og fintrevet citronskal.
kogte jasminris med safran.