mandag den 9. november 2009

Tomatketchup

Ingrediens betegnelse.
5 kg fuldmodne tomater
2 kg æbler
1/2 kg løg
3 røde peberfrugter
65 gram salt
250 gram sukker
1 dl eddike
5 tsk. atamonpulver eller 5 dessertskeer flydende atamon
Sådan gør du.
Der bliver til ca. 6 1/2 liter
1. Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker. Æblerne skylles og skæres ligeledes i mindre stykker, man fjerner blomst, stilk og kernehus. Løg pilles og skæres i kvarte. Peberfrugterne renses dvs. man fjerner stilk og kerner. Det hele males nu hurtigt igennem en kødmaskine. Alternativt kan anvendes en food processor.
2. Mosen koges sagte i ca. 30 minutter sammen med salt, sukker og eddike. Mosen gnides gennem et dørslag. Pureen koges igen nu i 10 – 15 minutter uden låg. Atamon tilsættes. Pureen fyldes i varme, atamonskyllede flasker, der bindes til med det samme

Ingen kommentarer: