søndag den 8. november 2009

Kartoffelsuppe

ngredienser
100g kyllingebryst med krydderurter
750g kartofler
2½ dl fløde 13 %
20g olie
1 bdt. forårsløg
¾ l hønsekødssuppe (vand med suppeterning)
Salt og peber, nykværnet Muskatnød, friskrevet Citrontimian, persille, estragon
1 god håndfuld croutoner
Fremgangsmåde
Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Forårsløgene renses og skæres i fine ringe. Kartoffeltern og løgringe (nogle få ringe gemmes til pynt) vendes i det varme fedtstof i gryden. Suppe eller vand med suppeterning, tilsættes og simrer ved svag varme i ca. 20 minutter. Kartoffeltern og løgringe blendes med den varme suppe (med stavblender). Fløden røres i, og der krydres med salt, peber og muskatnød. Suppen varmes igennem under omrøring. Kyllingebrystet med krydderurter skæres i tynde strimler, kan også steges hel, ristes let og blandes i suppen umiddelbart før servering, og suppen pyntes med ringe af forårsløg, frisk timian samt croutoner.

Ingen kommentarer: