mandag den 9. november 2009

Curry kylling

1 stor kylling (ca. 2 kg)
1 spsk. hel spidskommen
1 tsk. hel allehånde
1 tsk. hele sorte peberkorn
1 spsk. hel koriander
10 kardemommekapsler (kun frø)
6 cm frisk skrællet fintrevet ingefær
7 fed hvidløg
2 løg
300 gram græskar (hokkaido, buttercup el.butternut)
2 spsk. ghee eller olie
1 spsk. madras karry
1 stykke hel kanel på 5 cm
2 laurbærblade
1/2 lille grøn chili (fri for kerner)
7 modne tomater
4 forårsløg
4 dl yoghurt naturel
salt
1 frisk lime
1 potte frisk koriander
Skær kyllingen ud i mindre stykker. Rist spidskommen let på en tør pande og kværn dem sammen med peber, koriander, allehånde og kardemommefrø. Riv hvidløg på den fine side af rivejernet. Pil og hak løgene. Skræl græskarstykket, fjern kernerne og skær i små terninger. Kom ghee i en stor stegegryde og sauter løg og græskar meget blidt i 3-4 minutter. Tag løg og græskar op og sæt dem lidt til side.
Brun kyllingestykkerne. Tilsæt de kværnede krydderier sammen med karry og steg yderligere et minut.
Tilsæt løg og græskar samt hel kanel, laurbærblade, ingefær og hvidløg og chilien. Tilsæt yoghurten og lad det simre med låg på.
Skær tomaterne i kvarte. Rens forårsløgene og skær dem i mindre stykker. Tilsæt tomater og forårsløg, efter at kyllingen har simret i ca. 25 minutter. Tilsæt salt og lad det simre videre i endnu 25 min med låg. Smag til med limesaft og lidt sukker, hvis curryen mangler sødme.
Server kyllinge-curryen med basmatiris og hakket frisk koriander.

Ingen kommentarer: