onsdag den 11. november 2009

Farsret med kartofler

Hovedret til 2
Fars
200 g magert hakket svinekød , fx skinkekød
1 spsk hvedemel
1 æg (str. mellem)
1 hakket zittauerløg (ca. 50 g)
2 knuste fed hvidløg
½ tsk. ostindisk karry
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ dl mælk
2 dl ærter
Kartofler
500 g store kartofler i tern
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
2 tomater i skiver (ca. 200 g)
½ tsk tørret basilikum
1 æg (str. mellem)
1½ dl mælk
Pynt:
persillekviste
Fars: Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, hvidløg, karry, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Vend ærterne i til sidst. Lad farsen hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.
Kartofler: Læg kartoflerne i kanten af en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten midt i ovnen
Tip: Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Kom kartoflerne i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og drys med salt og peber. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag kartoflerne i mikrobølgeovnen i ca. 5 min. ved fuld effekt. Skub derefter kartoflerne ud til kanten af formen og læg farsen i midten. Kartofler og fars skal have samme højde. Læg en ring af tomatskiver omkring farsen og drys med basilikum. Pisk æg og mælk sammen og hæld blandingen over kartoflerne. Bag retten i mikrobølgeovnen i ca. 15 min. ved fuld effekt.

Ingen kommentarer: