fredag den 13. november 2009

Eksotisk kylling

4 kyllingelår med overlår
lidt olie
2 tsk. god karry
½ spsk. friskrevet ingefær
3 fed hvidløg, presset
1 spsk. flydende honning
3 spsk. mangochutney (mild eller hot efter eget valg)
saft af 1 appelsin
kokosmel til drys
Rispilaf:
3 dl basmatiris
2 tsk. gurkemeje
groft salt, friskkværnet peber
6 dl hønsebouillon
1 håndfuld jumbo rosiner
1 porre, finthakket
Desuden:
200 g friske babyspinatblade
olie
salt, friskkværnet peber
Brun kyllingelårene godt i olie, til de er gyldne på alle sider. Drys med karry i de sidste minutter. Læg dem i et ovnfast fad og prik kyllingelårene med en lille kniv. Rør ingefær, honning, hvidløg, chutney, appelsinsaft, salt og friskkværnet peber sammen og fordel det over kyllingelårene. Sæt fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 45-50 minutter, til de er gennemstegte. Dryp lagen over af og til under stegetiden. Drys kokos over lige inden servering. Svits risene i olien og tilsæt gurkemeje, salt og friskkværnet peber. Rør bouillon i og kog under låg i 20 minutter. Vend porre og rosiner i, i de sidste 5 minutter af kogetiden.
Sauter de godt skyllede og slyngede spinatblade i lidt olie i 1-2 minutter, til de falder lidt sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Server spinaten til kyllingen sammen med rispilaf’en og ekstra mangochutney.

Ingen kommentarer: