onsdag den 11. november 2009

Bagte æbler med karamelcreme

Karamelcreme
4 spsk sukker (ca. 50 g)
2 dl piskefløde
Fyld af tørrede frugter
100 g tørrede figner
50 g tørrede abrikoser
10 g smør
25 g mandelsplitter
100 g Apetina 3% i tern naturel
½ tsk stødt kanel
50 g marcipan
Æbler
4 æbler , fx royal gala (ca. 450 g)
Pynt
friske mynteblade
Karamelcreme: Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme. Tilsæt fløden og kog cremen i ca. 5 min. eller til sukkeret er opløst. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.
Fyld: Skær figner og abrikoser i små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg figner, abrikoser og mandelsplitter til mandelsplitterne er gyldne. Tilsæt ost og kanel og lad det stege med et par minutter eller til osten begynder at blive blød. Æbler: Skær et lille stykke af æblernes bund, så de kan stå uden at vælte. Skær toppen af æblerne og gem dem til låg. Udhul æblerne med et parisiennejern eller en lille ske. Fordel fyldet i de udhulede æber. Læg små skiver marcipan på toppen og derpå æblelågene. Stil æblerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.
Ved serveringen: Pisk den kolde karamelcreme til en let skum med en håndmixer. Anret cremen i en skål og server den til de varme æbler.
Tips: I stedet for karamelcreme kan der serveres flødeskum eller vaniljeis til æblerne

Ingen kommentarer: