mandag den 9. november 2009

coq au vin

Ingredienser
1 kg kartofler
1 kylling
5 dl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpure
1/2 flaske rødvin
1/2 tsk timian
2 laurbærblade
2 spsk hakket persille
5 dl hønsebouillon
500 g champignon
1 håndfuld grønne bønner
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°.
Skræl kartoflerne, skær dem i halve og brug en kokkekniv til at skære dem næsten helt igennem med et par millimeters afstand. Læg dem på et stykke bagepapir, hvor der er smurt lidt olivenolie på. Pensl kartoflerne med olivenolie og krydr med flagesalt. Stil dem i ovnen i 45 minutter.Skær kyllingen i 8 stykker og vend dem mel, krydret med salt og peber. Brun derefter kyllingestykkerne på alle sider i en gryde i 10 minutter.
Tag kyllingekødet op og svits de hakkede skalotteløg og hvidløg med tomatpuréen i samme gryde i 1 minut.Læg kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen ved sammen med timian, hele laurbærblade og persille. Koges i 20 minutter uden låg.
Derefter tilsættes hønsebouillonen og kyllingen koges videre i 20 minutter under låg.
Imens kyllingen koger, varmes en pande godt op og champignonerne svitses i olivenolie i 5 minutter. Bønnerne lægges i kogende vand i 3 minutter og køles derefter af i koldt vand.

Ingen kommentarer: