onsdag den 11. november 2009

Labskovs

300 g nakkefilet
1 løg
salt
3 hele sorte peberkorn
1 laurbærblad
400 g kartofler
2-3 gulerødder
200 g persillerødder, selleri eller halve blå vindruer
¼ bundt purløg eller ¼ bundt persille
Fremgangsmåde
Skær kødet ud i ca. 15 lige store tern. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring 4 dl vand i kog i en gryde. Læg kødet i gryden - kødet skal lige være dækket med væske. Skum evt. urenheder af. Tilsæt grofthakket løg, salt og krydderier og lad det koge ved svag varme under låg ca. 10 minutter.
Tilsæt kartofler, gulerødder og persillerødder i tern. Læg dem oven på kødet og lad det koge videre under låg til kartofler og persillerødder er meget møre - næsten udkogte - ca. 20 minutter. Tag laurbærbladet op. Mos en del af kartoflerne og grøntsagerne med en gaffel. Bland det hele og smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer: