mandag den 9. november 2009

Morgen boller

Ingrediens betegnelse.
250 g mel ( 5 dl )
60 g smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
35 g gær
ca. 1½ - 2 dl kold mælk
Sådan gør du.
Smørret hakkes i melet, salt og sukker tilsættes, og gæren opløses i lidt af den kolde mælk og hældes i dejen sammen med resten af mælken, der også skal være kold.
Dejen æltes godt og formes straks til boller. Dejen kan også rulles ud i en 2 cm. tyk plade og stikkes ud til boller med et drikkeglas.
Bollerne sættes på en bageplade, på bagepapir, dækkes til og stilles på et sted - ikke for varmt og heller ikke for koldt - og endelig ikke i træk. Omkring 10 - 12° er den bedste varmegrad. Nu hæver bollerne langsomt fra 8 til højst 12 timer.
Når bollerne skal bages, har de godt af at komme i nærheden af lidt varme, evt. oven på komfuret mens ovnen bliver varm.
Nu smørres bollerne med sammenpisket æg eller æggehvide og bages ved mindre varme end sædvanlig, fordi de gerne må hæve lidt op i ovnen.
Bagetid: 5 minutter ved 200° og 3-4 minutter ved 250°.

Ingen kommentarer: