lørdag den 7. november 2009

Choko-karamelpie med kaffebønnesirup

Ingredienser:
Dej:
4 dl hvedemel (Læs om)
30 g sukker (Læs om)
150 g Smør (Læs om)
1 tsk eddike (Læs om)

Fyld:
100 g usaltet smør
250 g mørk chokolade
4 æggeblommer (Læs om)
150 g hvid chokolade
4 æg
100 g sukker
Tilbehør:
25 g kaffebønner
250 g sukker
Fremgangsmåde:-Piebund: Bland hvedemel, 30 gram sukker, det saltede smør, eddike og 2 spsk iskoldt vand hurtigt sammen i en skål. Ælt dejen til den er jævn og smidig. Lad dejen hvile ca. 2 timer i køleskabet. Forvarm ovnen til 200°C. Rul dejen meget tyndt ud og beklæd en smurt 25 cm tærteform med løs bund. Prik bunden med en gaffel og stil formen i fryseren i 10 minutter. Beklæd formen med bagepapir og fyld den med gule ærter. Dette gør man for at dejen ikke skal hæve under bagningen. Stil formen ind i ovnen på mellemste ribbe i 15 minutter. Tag den ud og fjern ærter og bagepapir. Bag yderligere i 8-10 minutter, til bunden er blevet gyldenbrun. Tag nu formen ud og stil den til afkøling.
Kaffebønnesirup(tilbehør): Varm 250 g sukker og 2½ dl vand i en lille kasserolle. Rør ind imellem til sukkeret er helt opløst. Læg kaffebønnerne i, kog op, sænk derefter varmen og lad det simre i ca. 4 minutter. Tag kasserollen af og stil den til afkøling.
Fyld: Smelt chokolade og smør over et vandbad i en rustfri skål. Stil skålen i en gryde. Lad blandingen smelte under omrøring, tag den fra varmen og stil den til side. Pisk æg, æggeblommer og sukker (de sidste 100 g) i en skål i 10 minutter til massen er tyk og porøs. Vend den smeltede chokolade ned i æggemassen og hæld derefter det hele ned i tærteformen. Bag pien i ovnen på mellemste ribbe i ca. 8 minutter til den er let stivnet. Tag den ud af ovnen og lad den køle af. Stil derefter pien ind i køleskabet, så den bliver rigtig kold.
Servering: Skær pien ud i kileformede stykker og servér dem med letpisket flødeskum. Fordel lidt kaffebønnesirup rundt om stykkerne.

Ingen kommentarer: