onsdag den 4. november 2009

Fransk løgsuppe

Ingredienser til denne opskrift:
Ca. 3 kg chalotteløg
100 g margarine/smør
3 spsk olie
2 oksebouillon-terninger
Salt og peber
Vand
10-12 tynde skiver franskbrød
200 g reven stærk ost
Tilberedning af denne mad:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem ved svag varme i margarine og olie ca. 1½ time. Løgene skal ikke brunes men være blanke. Tilsæt salt og peber samt bouillonterninger. Desuden tilstættes 1½-2 liter vand (ca. den dobbelte volumen af grydens indhold). Bring suppen i kog og skru derefter ned for varmen til svag varme og lad suppen stå og småsimre i ca. 3 timer. Rist brødskiverne på brødrister eller i ovnen ved 225 grader. Riv osten. Suppen serveres rygende varm i tallerkner med en brødskive i og ost drysset over.

Ingen kommentarer: