lørdag den 7. november 2009

Oksekød og Champignon med gratineret kartoffelmos

750 g Kartofler
1 stk Løg
1 fed Hvidløg
500 g Hakket Oksekød - magert 3-9%
125 g Champignon
1 tsk Provence-krydderi
125 g Ærter - frosne
2 spsk Tomatkoncentrat / tomatpure
75 g Mager Ost
Varm ovnen på 200 grader.
Skræl og skær kartoflerne i tern, og kog dem møre i usaltet vand.
Hak løg og hvidløg Svits dem på en tør slip-let pande.
Tilsæt oksekød og svits med i 5 min. Husk at røre i det hele tiden ellers brænder retten på.
Tilsæt champignonerne i skiver sammen med krydderier (salt, peber og provence-krydderi), ærter og tomatpuré. Lad det simre i 5-8 min.
Hæld vandet fra kartoflerne.
Pisk dem med en mikser, og pisk varm mælk, salt og peber i.
Kom det halve af kødblandingen i et ovnfast fad og læg halvdelen af kartofelmosen over.
Kom resten af først kødet og så kartoffelmosen over.
Riv osten groft over retten.
Stil fadet midt i den forvarmede ovn ved 200 grader i 15 min
Server evt. sammen med kogte grøntsager.

Ingen kommentarer: