fredag den 6. november 2009

Fødselsdagsboller

Ingredienser:
50 g gær
100 g smør eller margarine
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
1 lille tsk salt
Ca. 500 g mel
Beskrivelse:
Smelt smør, og hæld mælken i. Bland gær, salt og sukker i en skål, og tilsæt mælkeblanding, når denne er tempereret. Tilsæt ægget og rør rundt. Tilsæt mel, og ælt dejen. Man behøver ikke at bruge alt melet. Man har puttet nok mel i, når dejen er formbar, men stadig let klæbende.
Sæt dejen til hævning i ca. 30 min under et klæde et lunt sted
Form dejen til 24 boller, og læg dem på en bageplade. Bollerne efterhæves tildækket i ca. 30 min. Pensles med sammenpisket æg.
Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min, eller til bollerne er gyldne.

Ingen kommentarer: