fredag den 6. november 2009

Rødkål hjemmelavet

Til juleanden, flæskestegen eller kalkunen skal serveres rødkål. Hvorfor ikke lave den selv? Det smager meget bedre - og ikke mindst friskere.
Ingredienser:1 rødkålshoved
2 dl. hvidvinseddike
2 spsk. smør
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
Beskrivelse:
Sæt en gryde over på svag til middel varme. ( trin 3 på et 6-trins komfur ). Put 2 spsk. smør i. Snit rødkålen i strimler eller tern. Strimlerne er med til at give en frisk smag - mens ternene er lettere at spise.
Når smøret er smeltet i gryden hældes rødkålen op - mens smøret og kålen vendes sammen. Herefter hældes vineddike over - og salt og sukker tilsættes. Der røres godt rundt - og lægges låg på. Nu skal kålen simre i godt 1 time. Får den mindre bliver kålen sprød - mere bliver den blød. Det er op til dig at vurdere hvorledes konsistensen af rødkålen skal være.
Rigtig god fornøjelse - og god jul!

Ingen kommentarer: