fredag den 6. november 2009

Braiseret oksebov.

Ingredienser:
800g oksebov
spsk olivenolie
½ spsk smør
2 store løg i tern
4 mellemstore gulerødder i tern
70 gr tomatkoncentrat
1 spsk grovkornet sennep
2 dl tør hvidvin
Majsstivelse til jævning
Salt/peber
Fremgangsmåde:
Dup kødet tørt og brun det på alle sidder i fedt stoffet i en stor gryde. Krydder med salt og peber og tag det op. Steg herefter løg og gulerødder tilsæt tomatkoncentrat, sennep og vin og lad blandingen koge indtil den halve mængde væske læg derpå kødet tilbage i gryden tilsæt 2½ dl vand. Læg låg på gryden og lad kødet brassiere over svag varme i en time til 1 t 15 min. Tag kødet op, jævn med majsstivelsen rørt op i et lidt vand smag til med salt og peber.
Cremolata:
Bland citronskal hvidløg og persille og smag til med lidt salt. Serveres med lidt spaghetti eller ris.

Ingen kommentarer: