fredag den 6. november 2009

Tunmousse

ngredienser:
(til 10 pers.)
2 dåser tun naturel i olie a 200 g
1 stort løg
saft af 1 citron
2½ dl creme fraiche 18%
1½ dl piskefløde
4-5 blade husblas
60 g rød kaviar (1 glas)
salt og peber
Beskrivelse:
Hak løget groft, bland det med den drænede tunfisk. Tilsæt citronsaft og creme fraiche, og blend det hele til en ensartet masse. Udblød husblas i koldt vand. Opløs den i et par skefulde kogende vand, og pisk den i tunmassen.
Tip:
Rør et par skefulde af tunmassen i den smeltede husblas før den blandes med resten.
Lad massen stå et øjeblik. Pisk fløden, og vend flødeskummet i tunmassen. Smag til med salt og peber, og evt. mere citronsaft. Vend forsigtigt kaviar i, og fyld massen i en smurt paté form. Stil tunmoussen koldt og tildækket i mindst 2 timer. Vend ud af formen før servering, og pynt med rejer, tomat og kaviar. Server med flute, citronskive og creme fraiche dressing med masser af friske krydderurter.

Ingen kommentarer: