lørdag den 7. november 2009

Græsk valnøddekage

Ingredienser:
125 g Smør
140 g sukker
6 æg (Læs om)
1 1/2 dl letmælk
175 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk kanel
225 g valnødder
Sukkerlage:
210 g sukker
2 1/2 dl vand
1 stk kanelstang
2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker godt sammen, del æggene og rør æggeblommerne i een ad gangen. Tilsæt mælk, mel, bagepulver, kanel og de hakkede valnødder.
Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 af disse i dejen så denne blødgøres. Resten af hviderne vendes i dejen med let hånd.
Kom dejen i en velsmurt bradepande og bag kagen ved 175°C i ca. 35 min.
Mens kagen bager koges sukkerlagen ved god varme under omrøring. Fjern den hele kanel. Hæld forsigtigt den varme sukkerlage over den færdigbagte kage og lad den blive kold.
Kagen skæres i små firkanter og kan evt. serveres med flødeskum.

Ingen kommentarer: