onsdag den 4. november 2009

Whiskysovs el. whiskeysauce

Whiskysovs er ikke en vis Hr. Jensens opfindelse, selvom whiskysovsens høje popularitet og udbredelse i dagens Danmark i høj grad skyldes omtalte madkæde. Hvordan de forskellige madkæder laver deres whiskysovs må stå hen i det uvisse, men her mit bud på, hvordan den kan laves til en steak. kokken Svend Schmidt
1 dl whisky
1 lille løg
1 spiseskefuld smør
Salt og hvid peber
3 dl fløde
Tilberedning af denne mad:
Denne opskrift på whiskysovs forudsætter, at man steger steaks forinden. Hvis det ikke er tilfældet, så kan man blot lave en normal opbagt grundsovs og tilføje whisky. I denne opskrift starter man med at hakke et løg og svitse det på den pande, hvor steaksne også allerede er stegt - put eventuelt en spiskefuld ekstra smør på panden, hvis der ikke allerede er rimeligt med fedtstof. Når løgene er gennemsigtige, så tilsæt whisky eller whiskyessens. Hvis pladen er meget varm, så kan whiskyen flamme op. Lad det reducere en anelse. Hæld derefter piskefløde ved og smag whiskysovsen til med salt og peber.

Ingen kommentarer: