onsdag den 4. november 2009

Flæskesteg

Flæskesteg er en klassisk juleopskrift i Danmark. Så længe jeg kan huske tilbage så har der altid været and, medister og så flæskesteg på julebordet både juleaften men sandelig også til julefrokost. En julefrokost uden flæskesteg er nærmest utænkelig! Ingredienser til denne opskrift:
2kg nakkekam
1 stort løg
1 hvidløg
1 gulerod
1 madæble
4 laubærblade
1L vand
Salt og peber
Tilberedning af denne mad:
Tænd ovnen på ca. 200 grader. Pak nakkekammen ud og læg den i et stort fad, der kan gå i ovnen. Gnid flæskestegen med salt og peber - rigeligt med salt på sværen. Stik derefter laurbærbladene ned mellem sværene, så de er fordelt hen over flæskestegen. Løg, hvidløg, gulerod og æble skæres i grove stykker og spredes i fadet ved siden af stegen. Hæld derefter vandet ved og stil stegen i ovnen. Ca. hver 1/2 time kan væden fra stegen der blander sig med vandet overhældes sværen, men de sidste 30 min. bør det ikke ske, så sværen kan blive sprød. Bliver sværen på flæskestegen ikke sprød, når den er færdigstegt, så prøv at åbne ovnen i ca. 10 min. mens den steger videre. Lidt ekstra salt på sværen kan også hjælpe. Sidst men ikke mindst kan du sætte ovnen på grill i få min. for at få sværen helt sprød - hold dog øje med at den ikke bliver branket. Til flæskestegen severes gerne hvide og brune kartofler, syltede agurker, syltede asier og evt. lidt ribsgele.

Ingen kommentarer: